Studium Europa Program

A Studium Europa Program keretében Közép-Kelet Európa versenyképes egyetemeit és főiskoláit képviseljük Vietnámban, számukra márkaépítést és diáktoborzást, előszűrést végzünk.

Vietnam 2010 óta közepes jövedelmű ország, népessége az aktuális hivatalos adatok szerint meghaladja a 94 millió főt, átlagosan 1%-os demográfiai növekedési rátával. Jelenleg 130.000 diák tanul külföldön elsősorban USA, Kína, Ausztrália, Kanada, Nyugat-Európa egyetemein, főiskoláin.

A magyar felsőoktatás megítélése differenciált képet mutat. Az 50 feletti generáció számára Magyarország mint felsőoktatási célország kiválóan cseng. Több mint 5000 vietnámi végzett magyar egyetemeken az elmúlt évtizedekben, elsősorban a Műegyetemen, ELTE-n, Gödöllőn és a valamikori Zalka Máté Katonai Fősikolán. Ők szívesen küldenék egyetemista korú gyermekeiket egy általuk már jól ismert országba. Sokan közülük a politikai, gazdasági, tudományos élet meghatározó szereplői: számos jelenlegi és korábbi kormánytag, a korábbi hanoi főpolgármester, a jelenlegi saigoni főépítész, a tudományos akadémia tagjai, az egyetlen vietnámi “Nobel-díjas”, és a tábornoki kar jelentős része is. A fiatalabb generáció számára Magyarország nem elsődleges az aktív, folyamatos és kellően hosszú ideig fenntartott professzionális kommunikáció és helyi jelenlét hiánya miatt.

 

A piac jellemzői:VMBTpresident

– Konzervatív, kockázatkerülő piac, a presztízsnek hatalmas jelentősége van

– Jelentősek a különbségek az európai és ázsiai kultúra, különösen az oktatás tekintetében. Délkelet-Ázsiában a tanárnak, idősebbnek mindig igaza van, a fókusz az elméleti tudáson, idősebbek által átadott információ pontos visszaidézésén, nem a gyakorlati hasznosításon van

– Az eredmény és siker a kipróbált személyes kapcsolatnak, megbízhatóságnak szól

– A személyes kapcsolatok és presztízs kiépítéséhez IDŐ, folyamatos JELENLÉT, és ELKÖTELEZETTSÉG szükséges

– A versenytársak világszínvonalúak mind a szolgáltatások, oktatás színvonalát mind a hozzá kapcsolódó üzletfejlesztés, PR és kommunikáció tekintetében

– A helyi elvárásoknak, információ-szükségletnek megfelelő kommunikációt, kapcsolatépítést kell folytatni (“még a mosóport is máshogy kell eladni”)

 

A Studium Europa Program Közreműködői

A Vietnami Közép-és Kelet Európai Kamara (CEEC) egy független non-profit szervezet amelynek célja, hogy a már Vietnamban működő vállalkozások és szakemberek érdekképviseletét ellássa, számukra aktív közösséget építsen, valamint elősegítse újabb vállalkozások sikeres megjelenését.

A kamara Hanoiban és Ho Si Minh-városban tart fent irodát, együttműködik a közép-kelet európai országok diplomáciai képviseleteivel, a vietnámi kormánnyal, a nagyobb városok és tartományok vezetőivel, valamint a többi külföldi üzleti közösséggel.
www.ceecvn.org

A CETA Consulting egy magyar tulajdonú, Magyarországon bejegyzett tanácsadó vállalkozás, amely Közép-Kelet Európában és Délkelet-Ázsiában segíti ügyfelei piacra lépését.
www.cetaconsulting.com

 

Hogyan toborozzuk a diákokat?

Vietnamban a legfontosabb üzleti eszköz a kapcsolatrendszer. A saját és a kamarai képviselői hálózatunk (Hanoi, Ho Chi Minh Város, Nha Trang, Da Nang, Pleiku) mellett az alábbi intézményeken keresztül érjük el a diákokat:

TanulókMOST (Ministry of Science and Technology)

MOET (Ministry of Education and Training)

MARD (Ministry of Agriculture and Rural Development)

EuroCham Vietnam

AIESEC Vietnam

Vietnámi-Magyar Baráti Társaság

Foreign Trade University

National University Vietnam

Hanoi Technical University

Hanoi University, University of Da Nang

Vietnámi Magyar Technikai Főiskola

High School for Gifted Students Network

Valamint személyesen keressük meg a különböző tanulmányi versenyek döntőseit és felkészítő tanáraikat…

 

Eddigi az alábbi  intézményekbe jutottak el általunk felkészített diákok:

 

Central European University – BudapestVégzősök

Viadrina University – Németország

University of Auckland – Új-Zéland

Georgetown University – USA

Johns Hopkins University – USA

University of Milan – Olaszország

YESALI Program – Japán, USA

 

Milyen szolgáltatásokat nyújtunk a képző intézmények részére?