Üzletfejlesztés-Ázsia

Délkelet-Ázsia gazdaságai látványos fejlődést produkálnak a válság ellénere is. A népesség fiatal, és  egyre nagyobb az a réteg, amely megengedheti magának, hogy nyugati színvonalú árukat vásároljon. Csak Vietnámban 86 millió ember él, és ez a szám évente 1 millióval növekszik.

Emellett az átmenet gazdaságai sajátos problémákkal küzdenek. Igény van a korszerű nyugati technológiákra, a környezetvédelem, élelmiszerbiztonság, orvosi műszerek, gyógyászati segédeszközök területén. Az Internetes szolgáltatásokban, speciális IT alkalmazásokban szintén jelentős üzleti potenciál rejlik.

Az ázsiai piacokon törtenő megjelenés első lépcsőfoka, a CETA által kidolgozott Ázsiai Üzleti Képesség Teszt alkalmazása, amely képet ad arról, hogy minden kulcsterületen készen áll-e az adott vállalkozás az ázsiai sajátosságokra.

Amennyiben igen, ezt egy piackutatás, technológiahasznosítási riport követi, amely már megnevezi a lehetséges együttműködő partnereket, kitér a jogi környezet sajátosságaira, és javaslatot tesz a piacon való megjelenés módjára is.

A következő lépésben ügyfeleinkkel közösen kidolgozzuk a piacra lépés részletes operatív tervét, új cég alapítása esetén az üzleti tervet. Ebben a fázisban igény szerint kidolgozzuk a hosszú távú együttműködés kereteit is.